Over Earth Elements

De shampoo bars en soap bars van Earth Elements worden met liefde gemaakt, gewoon hier in Nederland. Het idee om shampoo en zeep in vaste vorm te maken begon zo’n 10 jaar geleden, bij de oprichtster van Earth Elements, Chi Chi Schaul. Zij was de eindeloze reeks aan plastic flessen beu en wilde producten gebruiken met natuurlijke ingrediënten. Toen ze dat niet kon vinden, besloot ze om de bars zelf te gaan maken. Uiteindelijk groeide dit organisch uit tot een heus bedrijf.

Vandaag de dag is zij nog steeds degene die hier de vegan shampoo bars en soap bars maakt, in kleine batches, van natuurlijke ingrediënten. Zij houdt de ingrediëntenlijst zo klein mogelijk en weert onnodige, chemische stoffen.

Haar shampoobars en soap bars zijn vegan, wat betekent dat de bars geen dierlijke ingrediënten bevatten. Daarnaast zijn de shampoo bars en soap bars natuurlijk, wat wil zeggen dat wij gebruik maken van natuurlijke kleur- en geurstoffen. Zo bevatten de natuurlijke shampoo bars en soap bars etherische oliën in plaats van parfum.

De bars worden in kleine batches met de hand gemaakt, gesneden en verpakt. De verpakking en het label zijn gemaakt van gerecycled karton en papier. En dat gebeurd dus allemaal gewoon hier in Nederland!